ماشین لباس شویی شما با هر مدل و برندی که باشد، به مرور زمان دچار مشکلات گوناگونی خواهد شد. اما با بررسی و عیب یابی دلایل خرابی ماشین لباس شویی و راهکارهایی برای رفع این مشکلات می توان، برخی از این عیب ها را بدون نیاز به تعمیرکار برطرف کرد. اما بعضی از مشکلات جدی حتما باید توسط تعمیرکار انجام بگیرد.
یکی از عوامل خرابی ماشین لباس شویی به دلیل روشن نشدن
یکی از دلایل خرابی ماشین لباس شویی، خرابی موتور دستگاه است. وظیفه موتور به این صورت است که انرژی الکتریکی را از منبع میگیرد و آن را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند تا دیگ به درستی بچرخد. در ادامه به بعضی از نشانه های خرابی موتور اشاره میکنیم.
- لباس ها خشک نمی شود.
- بعد از روشن شدن دیگر نمی چرخد.
- شست و شوی لباس ها به خوبی انجام نمی گیرد.
داغ شدن ماشین لباسشویی از اصلیترین، عوامل خرابی شدن موتور دستگاه است که در نهایت منجر به روشن نشدن و کار نکردن لباس شویی می شود. با داغ شدن موتور دستگاه ماشین لباس شویی دستگاه ناخودآگاه خاموش می شود. یک یا دو بار خاموش شدن آن مشکلی به وجود نمی آورد، اما اگر بیش از چند بار این اتفاق بیفتد، نشان می دهد که مشکلی جدی برای موتور دستگاه به وجود آمده است. برای تعمیر و تعویض موتور دستگاه باید ماشین لباس شویی را برعکس کرد تا محل موتور را پیدا کرد. تعمیر موتور تنها از عهده یک تعمیرکار ماهر و با تجربه بر می آید. پس بهتر است با دیدن نشانه های خراب بودن موتور به سرعت برای تعمیر لباس شویی اقدام کنید. همچنین برای جلوگیری از بروز این مشکل از روشن کردن، متوالی و پشت سر هم آن جداً خودداری کنید.
خرابی لباس شویی به علت داغ شدن آب ماشین لباسشویی
با داغ شدن آب ماشین لباسشویی، لباس ها هنگام خروج از دستگاه داغ و چروک هستند. بهتر است بدانید که ماشین لباسشویی ها به گونهای تنظیم شده اند که هنگام آبکشی برای جلوگیری از چروک شدن لباس ها با سرد آن ها را آبکشی می کند. پروسه آب کشی، معمولاً در ۲۰ دقیقه انتهای کار انجام میگیرد. یعنی فرقی نمی کند که دمای ماشین لباسشویی روی چند درجه تنظیم شده است، در نهایت لباس ها را با آب سرد آبکشی می کند. در صورت بروز این مشکل بهتر است، لباس شویی توسط یک سرویس کار بررسی شود.
خرابی ماشین لباس شویی به دلیل عدم تخلیه آب
از دیگر عوامل خرابی ماشین لباس شویی، عدم تخلیه آب ماشین لباس شویی است. بروز این مشکل به دلایل مختلفی، بستگی دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خرابی پمپ تخلیه: با خراب شدن این قطعه یا پوسیدگی و شکستگی آن باعث می شود که خروج و تخلیه نشدن آب لباسشویی به مشکل برخورد و صدای تخلیه آب شنیده نشود. تعمیر و تعویض پمپ تخلیه، کار هر کسی نیست و نمی توان از یک پمپ تخلیه برای تمام برند های ماشین لباسشویی استفاده کرد؛ زیرا پمپ تخلیه، برند مخصوص خود را دارد.
- بررسی شلنگ تخلیه: وظیفه شیلنگ تخلیه، گرفتن آب کثیف حاصل از شستشو از پمپ تخلیه و فرستادن آن به فاضلاب است. با استفاده مدام و شستشوی زیاد این شیلنگ دچار پوسیدگی می شود. البته در بیشتر موارد تخلیه نادرست آب از دستگاه به علت گرفتگی شیلنگ تخلیه است. بنابراین شیلنگ تخلیه را چک کنید و داخل آن را با استفاده از فشار آب تمیز کنید. همچنین باید شیلنگ را از پیچ خوردگی و خم شدن دور نگه دارید.
- خرابی برد الکتریکی: اصلی ترین علت عدم تخلیه آب، خراب شدن برد الکتریکی دستگاه است. در صورت خراب شدن برد الکتریکی، نوسانات جریان برق، فیوز های برد الکتریکی و خازن ها باعث عدم تخلیه درست آب در ماشین لباسشویی می شوند. جهت تعمیر و تعویض با نمایندگی تعمیراتو ۲۴ تماس بگیرید.
نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی
کار نکردن و نچرخیدن دیگ ماشین لباس شویی، از دلایل خرابی ماشین لباس شویی است. از عواملی که باعث نچرخیدن دیگ دستگاه می شود، میتوان به:
- خرابی تسمه ها: تسمه ها از موتور به دیگ لباس شویی متصل می شوند. پس از روشن شدن ماشین لباسشویی، این تسمه ها باعث چرخش دیگ دستگاه میشوند. اگر تسمه ماشین لباس شویی، شل، پوسیده و یا پاره شده باشد؛ دیگ به درستی نمی چرخد. برای بررسی سالم بودن تسمه باید دیگ را با دست بچرخانید، اگر دیگ به درستی به بچرخد مشکلی وجود ندارد.
- خرابی موتور: اصلی ترین قطعه برای چرخاندن دیگ لباس شویی، موتور دستگاه است. معمولاً به وسیله کلاچ، چرخش دیگ انجام می گیرد. در صورت خراب بودن کلاچ ها، دیگ ماشین لباس شویی دیگر نخواهد چرخید.
- پر کردن بیش از حد لباس در ماشین: با ریختن بیش از حد لباس درون ماشین لباس شویی، نیرو موتور ماشین انتقال نمی یابد و ماشین روشن نمی شود. در نتیجه دیگ هم نمی چرخید. همچنین دقت کنید لباس ها را به طور متعادل در داخل سبد ماشین پخش کنید و باید از تجمع آنها در نقطهای خاص خودداری کرد.
- تنظیمات و سوئیچ های درب: درب ماشین لباس شویی اولین موردی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد. اگر درب ماشین به درستی بسته نشود، لباس شویی روشن نشده و نمی چرخد. همچنین اگر ماشین لباس شویی شما صفحه نمایش داشته باشد، در صورت خراب بودن سوئیچ ها، کدهای خطای روی صفحه نمایش آن ظاهر می شود که خبر از بسته نشدن درب دستگاه می دهد.
علت خرابی لباس شویی به دلیل لرزش زیاد
معمولاً در هنگام مرحله آخر کار، لرزش و حرکت شدید لباس شویی، باعث نگرانی کاربران میشود؛ زیرا ممکن است ماشین لباسشویی دچار مشکل جدی شده باشد.
- تراز نبودن لباس شویی: اگر لباسشویی تراز نباشد، باعث سر و صدا و لرزش بیش از حد آن در حین کار می شود. تراز کردن ماشین لباس شویی کار سختی نیست. با استفاده از ابزارهای مهندسی شما میتوانید به راحتی ماشین لباس شویی خود را تراز کنید.
- در نظر گرفتن ظرفیت: باید به میزان ظرفیت دستگاه، داخل آن لباس بریزید. اگر بیش از حد درون ماشین را لباس بریزید، لباس شویی در هنگام چرخش لباس ها، دچار مشکل میشود. سعی کنید لباس ها را به طور یکنواخت، داخل ماشین لباسشویی بگذارید و از قرار گرفتن لباس ها در یک نقطه خاص پرهیز کنید.
صدای زیاد لباسشویی در حین کار
اغلب کاربران به دلیل صدای زیاد لباس شویی در حین کار به متخصصین شکایت می کنند. به علت برخی از خرابی قطعات دستگاه، ممکن از این مشکل رخ دهد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
- خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی: قطعه بلبرینگ در تمامی مدل های ماشین لباس شویی وجود دارد که باعث میشود، دیگ یا مخزن ماشین به درستی بچرخد. بلبرینگ دستگاه از تعداد زیادی، دانه های کوچک توپی تشکیل شده که زمانی که چرخش دیگ شروع میشود، آنها حرکت می کنند. استفاده از مواد شوینده نامرغوب و بیش از حد، باعث خرابی بلبرینگ شده و نمی گذارد این توپ ها، حرکت خود را به درستی انجام دهند. هنگام خراب شدن بلبرینگ، شما صدای مانند: جیر جیر یا تق تق از دستگاه لباسشویی خواهید شنید.
- خرابی کمک فنر: صدای زیاد ماشین لباس شویی در حین روشن بودن، فقط مربوط به خرابی بلبرینگ نخواهد بود. کمکفنر قطعهای است که وظیفه کنترل حرکت دیگ را برعهده دارد. در صورت خراب بودن این قطعه لرزش های دیگ و ارتشاعات آن کنترل نشده و دیگ در حین کار محکم به بدنه ماشین خورده و سر و صدا می کند.
- پارگی تسمه: در لباس شویی های درب از جلو، تسمههای در گوشهای دیگ قرار دارند که دیگ را در وسط دستگاه محکم نگه می دارند. به مرور زمان این تسمه ها پوسیده و پاره می شوند. هنگام خراب شدن تسمه های پلاستیکی، دیگ به بدنه ماشین می خورد و صدای زیادی ایجاد میکند. در صورت خرابی، تسمه ها باید تعویض شوند.
بوی بد ماشین لباسشویی
- تمیز نکردن جاپودری به مدت طولانی: بلافاصله بستن درب ماشین لباسشویی بعد از پایان کار
- تمیز کردن شیلنگ تخلیه و فیلتر لباسشویی: باقی ماندن لباس ها به مدت طولانی درون لباس شویی
جهت برطرف کردن بوی بد ماشین لباس شویی مقاله نکات اساسی برای ضدعفونی ماشین لباسشویی و بوگیری آن چیست را مطالعه کنید.
تعمیرات تخصصی / تامین قطعات اورجینال و ارسال