کشور ما در این روز ها درگیر نوسانات و قطع برق است. اما اینجا یک سوال مطرح می شود، آیا در صورتی که این خاموشی ها خسارتی وارد کرد می توانیم از اداره برق آن را طلب کنیم؟ پرداخت خسارت توسط اداره برق چگونه است؟ هنگامی که وسایل خانگی مشترکان به علت نوسانات برق دچار آسیب شوند در مرحله اول باید در اپلیکیشن برق من را ثبت نام کنند و پس از کارشناسی های انجام شده خسارت پرداخت خواهد شد. پس با ما همراه باشید.
پرداخت خسارت توسط اداره برق
به دلیل افزایش دمای در تابستان امسال باعث رکورد زنی در مصرف برق شد و به دنبال آن قطعی برق در کشور افزایش یافت. در این حال شهروندان از خاموشی های پی در پی گلایه داشتند و از خرابی و آسیب وسایل برقی خود را به اداره برق گزارش میدادند. اگر هنگام نوسانات برق یا خاموشی ها، لوازم خانگی شما دچار آسیب شد، می توانید از اداره برق خسارت بگیرید. وسایل برقی اگر به علت نوسانات برق در خارج از منزل خراب شوند، اداره برق به صورت کامل هزینه وسیله برق را پرداخت میکند؛ اما این حادثه اگر در داخل منزل نیز اتفاق بیفتد خسارت آن را باید شرکت بیمه پرداخت کند.
مشترکان برق می توانند در دو حالت از طریق نرمافزار “برق من” و سامانه ۱۲۱ اعلام خسارت کنند. مشترکان بعد از تعمیر وسیله برقی باید فاکتور های معتبر را در سامانه اداره برق بارگذاری کند. اداره بیمه طبق تعهداتش بخشی از هزینهها را قبول می کند.
آیا خسارت قطعی یا نوسان برق به شما تعلق میگیرد یا نه؟
بد نیست در ابتدا نکات زیر را بخوانید:
- بهتر است بدانید، استفاده کنندگان غیرمجاز نمیتوانند از اداره برق خسارت دریافت کنند. همچنین شرکت برق میگوید، خساراتی از جمله: موبایل، لامپ، گوشی، شارژر، تبلت، قطعات کامپیوتری و مواردی از این قبیل که شامل تجهیزات خانگی نیست، تعلق نمی گیرد.
- در سال گذشته آتش سوزی و انفجار در حدود ۹۵میلیون تومان، خسارات لوازم خانگی ۲۵ میلیون تومان و غرامت نقص عضو و فوت مطابق قوانین دیه بوده است.
- در صورتی که مقصر حادثه خود مشترک باشد، مثلاً اگر کنتور دستکاری شود و سیم کشی دچار مشکل شده باشد، خسارت تعلق نمی گیرد.
- زمانی که اداره توزیع برق طبق ساعاتی که اعلام کرده است، خاموشی اتفاق بیفتد باید تمام خسارتی که ناشی از نوسانات یا قطع برق باشد را پرداخت کند.
آیا در صورت نوسان برق و سوختن لوازم خانگی، اداره برق خسارت پرداخت می کند؟
مدیر شرکت توزیع برق استان اصفهان برای شرایط پرداخت خسارت لوازم خانگی بیان کرد: اگر ولتاژ شبکه برق از محدودی استاندارد خودش خارج شود، به دلیل تعهدات شرکت توزیع برق خسارات بهطور تمام و کمال به مردم پرداخت خواهد شد.
مثلاً اگر پریز خانهای نوسان پیدا کند یا دچار افت برق شود، به دنبال آن وسایل برقی دچار خسارت میشوند که در این صورت، پرداخت خسارت آن با بیمه خواهد بود. مدیر دفتر شرکت برق استان اصفهان با بیان اینکه درستی و نادرستی این موضوع بررسی شود، گفت: کارشناسان ما به محل مراجعه می کنند و علت را شناسایی خواهند کرد.
وی در ادامه گفت: اگر جاروبرقی شما به علت نوسانات برق بسوزد، عرف پرداخت این خسارت یک تومان است و ما این خسارت را پرداخت خواهیم کرد؛ اگر تعمیر گاهی بیشتر از این مبلغ را از شما بگیرد ما مبلغ عرف را پرداخت میکنیم. مشترکان همچنین میتوانند مستندات و مدارک را غیر حضوری و از راه دور بارگذاری کنند و پس از بررسیهای انجام شده مبلغ خسارت به مشترک پرداخت می شود.
نحوه دریافت خسارت
برای ثبت خسارات باید به آدرس bime.tavanir.org.ir بروید. در ادامه مدارک لازم جهت استفاده از بیمه را مطالعه کنید:
- مدارک عمومی: عکس از صورتحساب پیامکی آخرین قبض یا تصویر آخرین قبض پرداختی مشترک، عکس از کپی کارت ملی مشترک، تصویر سند مالکیت خسارت دیده یا اجاره نامه.
- خسارت واردشده به تجهیزات به استثنای مشترکین تجاری: فاکتور تعمیرگاه مجاز یا فروشگاه با مهر و امضا
- خسارت آتشسوزی: دو تصویر از محل حادثه، گزارش کلانتری، گزارش آتش نشانی
- خسارت ناشی از انفجار: دو عکس از محل حادثه عکس، از گزارش آتش نشانی، کپی از فاکتور تعمیرات، عکس از فهرست موارد آسیب دیده، گزارش کارشناس خسارت.
- خسارت هزینه پزشکی: عکس از صورتحساب بیمارستان و پرونده و مدارک پزشکی بیمارستانی
- حادثه منجر به فوت: کپی گزارش پزشکی قانونی، کپی گواهی فوت، عکس از تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی باطل شده، تصویر معاینات جسد.
- خسارت نقص عضو: کپی کارت ملی و شناسنامه، تصویر گزارش اولیه درمانی و پزشک معالج تصویر گزارش نیروی انتظامی، عکس از پرونده کامل پزشکی در زمان بستری، عکس از گواهی پزشک معالج مبنی بر اتمام درمان، عکس از رادیولوژی بعد از حادثه
تعمیرات تخصصی / تامین قطعات اورجینال و ارسال