نکات اساسی برای ضدعفونی ماشین لباسشویی و بو گیری آن چیست؟ بخاطر اینکه رطوبت بعد از شستن لباسها در داخل آن وجود دارد، مکان مناسبی برای، رشد باکتری ها و قارچ ها، همچنین ویروس ها می باشد. برای داشتن لباس های بدون آلودگی و بدون بو نامطبوع، باید ماشین لباسشویی را ضد عفونی کنید. در این مقاله یکسری نکات برای مراقبت از ماشین لباسشویی؛ و مراحل ضدعفونی کردن ماشین لباسشویی گفته می شود؛ که امیدواریم مورد استفاده شما قرار بگیرد. پس با تعمیراتو۲۴ همراه باشید.
نکات اساسی برای ضدعفونی ماشین لباسشویی و بوگیری آن چیست؟
تقریباً همه ماشین لباسشویی ها، دارای سیستم گرم کردن آب برای شست و شوی لباس ها دارند؛ که این فرآیند به ضدعفونی کردن آن کمک می کند. این دما برای از بین بردن، میکروب ها و باکتری ها کافی نیست. زیرا در حین شستشو این باکتری ها و میکروب ها، در شکاف ها و درز ها قرار می گیرند و باعث رشد کپک و قارچ میشود. همچنین املاح درون آب و مواد شوینده باقی مانده درون دستگاه، باعث رسوب گذاری در این محیط می شود. اکثر خانوادهها مواد ضد عفونی کردن دست ساز برای ماشین لباسشویی، قابل دسترس است.
استفاده از پودر جوش شیرین و سرکه سفید
سرکه سفید دارای قابلیت ضد عفونی کننده بالایی دارد؛ که به راحتی قابل دسترس می باشد. استفاده از آن در ماشین لباسشویی دستور مشخصی دارد. ابتدا یک لیوان بزرگ از سرکه سفید با یک قاشق غذاخوری پودر جوش شیرین مخلوط می کنید. بهتر است بدانید، پودر جوش شیرین خاصیت بو زدایی دارد. بعد از آماده کردن مواد، لیوان آماده شده را در قسمت جاپودری بریزید. دمای آب را بین ۶۰ یا ۹۰ درجه تنظیم کنید و برنامه را روی قسمت شست و شوی سریع انتخاب کنید؛ و دستگاه را روشن کرده تا اتمام کار صبر کنید. سپس درب آن را باز کرده و با یک اسفنج نرم به آهستگی، لاستیک دور درب ماشین را بکشید و کلیه لایه ها را تمیز کنید.
بیشتر بخوانید: چرا ماشین ظرفشویی بوی بد میدهد
چگونه ماشین لباسشویی را ضدعفونی کنیم؟
ماشین لباسشویی بعد از اتمام کار شستشوی لباسها، دچار میکروب و باکتری میشود. اول لباس های موجود در ماشین لباسشویی را خارج کنید و با استفاده از مراحل زیر میتوانید، براحتی ماشین لباسشویی خود را ضد عفونی کنید.
مرحله اول: ضد عفونی کردن محفظه پودری
درون این محفظه بعد از مدتی از لایه های جلبک و جرم تشکیل می شود. پس نیاز به ضدعفونی و شستن آن دارد. ابتدا محفظه پودری را بیرون بیاورید و با استفاده از مواد شوینده، کاملاً آن بشویید و تمیز کنید. سپس محل قرارگیری محفظه را با سرکه اسپری کنید، با استفاده از دستمال، قسمت پایین و بالا و تمام شیارها را کاملاً تمیز کنید. سپس جاپودری را خشک کرده و در جای خودش قرار دهید. آیا می دانید مایع لباسشویی را در کدام قسمت ماشین لباسشویی بریزیم؟
مرحله دوم: ضدعفونی کردن محفظه فیلتر پایین
فیلتر ماشین لباسشویی، یکی از فضاهای آلوده ماشین لباسشویی محفظه فیلتر آن است. موها و پرزها در این قسمت جمع میشود؛ و در صورت تمیز نشدن بوی نامطبوعی را ایجاد میکند.
با استفاده از دفترچه راهنما، فیلتر پایین ماشین لباسشویی را خارج کنید و با استفاده از مسواک و یک ماده شوینده آن را کاملاً بشویید و بعد آن را خشک کنید. همچنین حتماً فراموش نکنید، قسمت قرارگیری فیلتر را با استفاده از سرکه تمیز کنید، در جای خودش قرار دهید.
مرحله سوم: تمیز کردن لاستیک دور درب ماشین لباسشویی
باقی مانده آب کثیف در بین نوارهای لاستیک ایجاد بوی و همچنین لایه های سبز رنگ را روی آن تشکیل می دهد. بهتر است بعد از هربار استفاده، یک ابر کفی کنید و دور لاستیک و داخل دستگاه را با یک پارچه نرم خشک کنید. اگرتاکنون این کار را انجام نداده اید و دور لاستیک کپک و جرم گرفته بود، روی لاستیک و داخل درب آن مقداری سرکه بریزید. بعد از دو تا سه ساعت، با یک مسواک نرم آن را تمیز کنید. همچنین روی شیشه درب لباسشویی را می توانید، با اسپره سرکه تمیز کنید.
مرحله چهارم: ضدعفونی کردن دیگ فلزی ماشین لباسشویی
برای ضدعفونی کردن دیگه ماشین لباسشویی یک عدد قرص ماشین ظرفشویی یک استکان سفید کننده، یک استکان جوش شیرین و سرکه سفید مستقیماً داخل دیگه لباسشویی، ریخته و آن را روی درجه ۶۰ تا ۹۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه آن را روشن کنید. بعد از اتمام شستشو اگر هنوز رسوبات و بوی بد باقی مانده بود، با یک اسفنج کپک و رسوب کنار درب ماشین لباسشویی را تمیز کنید.
مرحله آخر: برای ضدعفونی کردن ماشین لباسشویی
در این مرحله و به تمیز کردن بدنه ماشین لباسشویی میپردازیم، برای تمیز کردن بدنه نصف لیوان جوش شیرین و یک در یک ظرف مخلوط کنید با استفاده از دستمال آغشته به این مواد، بدنه ماشین لباسشویی خود را برق بیندازید.
نکته:
بعد از اتمام مراحل شستشو، درب لباسشویی را سریع نبندید؛ بگذارید درب ماشین لباسشویی به مدت ۱۵ دقیقه باز بماند، تا هوای محیط داخل دستگاه را خشک کند. همچنین از رطوبت و بو گرفتگی دستگاه جلوگیری کند.
پودرهای جرم گیری، باقیمت زیادی در بازار یافت می شود. لذا با توضیحات داده شده، میتوانید بدون نیاز به پرداخت هزینه، ضد عفونی کردن لباسشویی را به راحتی انجام دهید.
چه زمانی می توان ماشین لباسشویی را ضدعفونی کرد؟
در این قسمت به چند نشانه اشاره میکنیم، اگر این نشانه ها را در ماشین لباسشویی خود دیدید، وقت ضدعفونی کردن آن رسیده است.
کپک زدن ماشین لباسشویی.
هر چند وقت یکبار قسمت درب لباسشویی را بررسی کنید، چون واشر پلاستیکی یکی از بهترین محل برای پرورش کپک است. در حین شستشو، آب های کثیف در این قسمت از ماشین، جمع می شوند. حتما بعد از شستن لباس ها با پارچه ای تمیز، این بخش را بخوبی خشک کنید تا واشر درب کپک نزند. اگر درب ماشین لباسشویی را باز کردید و با این کپک ها روبرو شدید، سریعاً محل را ضدعفونی کنید. چون در فرایند شستن لباس ها، این کپک ها میتوانند وارد لباس های شما شده؛ و باعث بروز ناراحتیهای پوستی شوند.
بررسی کردن لباس ها بعد از شستشو
اگر بعد از شستن لباس ها لکه سیاهی را روی لباس مشاهده کردید، زمان آن رسیده است که ماشین لباسشویی را ضدعفونی کنید. لکه های سیاه روی لباس ممکن است، بخاطر آهک باشد. آهک تأثیر مخربی روی دستگاه می گذارد، برای پیشگیری از هزینه های بالا این نشانه را جدی بگیرید. برای ضدعفونی کردن ماشین لباسشویی، حداقل سال یک بار باید ضدعفونی انجام شود؛ برای شستن لباس های نوزاد این کار را حداقل ماهی دو بار انجام دهید.
احساس کردن بوی ناخوشایند.
آیا بعد از مدت طولانی از ماشین لباسشویی استفاده نکنید، بعد از مدتی بود بوی نامطبوعی را از آن حس خواهید کرد. این بوی ناخوشایند بخاطر وجود باکتریها، در داخل دیگ فلزی ماشین لباسشویی است. باید بدانید این باکتری ها در حین شستن، براحتی وارد لباسهای شما می شوند. پس زمانی که این بو را حس کردید، وقت آن رسیده است که ماشین لباسشویی تان را ضد عفونی کنید.
سوال و پاسخ
۱- با بوی زیاد لباسشویی باید چیکار کنیم؟
اگر لباسشویی شما بسیار بومیدهد و فکر می کنید؛که در داخل آن کپک رشد کرده است، یک چرخه را با سفید کننده انجام دهید. دو فنجان سفید کننده را در داخل آن بریزید و دستگاه را روشن کنید، دور دیگر برای آبکشی آن از سفید کننده استفاده نکنید.
۲-واشر دور درب را بعد ازچند وقت تمیز کنیم؟
هر یک ماه یک بار سعی کنید، واشر ماشین لباسشویی را تمیز کنید. یک فنجان سفید کننده، درون محفظه جاپودری بریزید و دستگاه را روشن کنید. بار دیگر بدون اضافه کردن مواد سفیدکننده، دستگاه را روشن کنید تا بوی سفید کننده قبل از شستن لباس ازبین برود.