02126292028

برای مشاوره با ما تماس بگیرید

علت جمع شدن آب کف طبقات یخچال

تعمیراتو24 – نماینده تعمیرات مجاز لوازم خانگی در تهران

جمع شدن قطرات آب کف طبقات یخچال می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ولی کاملاً واضح و مشخص است که جمع شدن آب کف یخچال کاملا مسئله ای ناخوشایند است، در تعمیر مشکل جمع شدن آب در کف یخچال نباید اصلاً تعلل کرد، زیرا به خاطر این مشکل به ظاهر ساده ممکن است، منجر به خسارات مالی زیادی شود. همچنین باعث آسیب رساندن به درب و ستون یخچال می شود در نتیجه با سبب خرابی کامل یخچال خواهد شد.

علت جمع شدن آب کف طبقات یخچال

یکی از مشکلات متداول که در یخچال فریزر ها اتفاق بیفتد، جمع شدن آب کف طبقات یخچال است، اما برای برطرف کردن این مشکل باید ابتدا علت جمع شدن آب کف طبقات یخچال را متوجه شوید، سپس بعد از عیب یابی و یافتن علت آن به تعمیر یخچال خود اقدام کنید. بعضی از این مشکلات را می توانید به آسانی رفع کنید، اما بعضی دیگر نیازمند حضور تعمیرکاران متخصص در تعمیراتو۲۴ می باشد.

از دلایل احتمالی جمع شدن آب کف یخچال می‌توان به مشکلات مربوط به انسداد سوراخ درین، خرابی سیستم دیفراست، یخ زدگی سوراخ درین، انسداد لوله درین، پارگی و سوراخ شدن لوله درین، خرابی ناودان، آب شدن یخ پلاستافوم، نزدیک بودن لوله درین به قسمت فریزر و نشت گاز مبرد نیز اشاره کرد. در ادامه هر یک از این مشکلات ذکر شده که می تواند علت جمع شدن آب کف طبقات یخچال باشد می پردازد.

علت جمع شدن آب کف طبقات یخچال
چرا یخچال فریزر زیاد برفک میزند؟

انسداد سوراخ درین و لوله درین

در پشت جامیوه ای و در قسمت یخچال سوراخ ترین قرار دارد. این سوراخ دارای دهانه کوچکی است که به آسانی می تواند به وسیله گیر کردن ذرات غذایی یا آشغال مسدود کند. همچنین لوله درین می تواند به وسیله رسوبات آب دچار انسداد شود. در صورتی که این لوله یا سوراخ درین مسدود باشد، آب وارد ظرف تخلیه نشده و باعث می شود که آب داخل جا میوه ای و درون طبقات یخچال فریزر جمع شود. برای برطرف کردن انسداد لوله و سوراخ درین می‌توانید با استفاده از یک سیم ضخیم و با محلول ۲ لیوان آب و ۲ قاشق جوش شیرین، گرفتگی لوله تخلیه را برطرف کنید.

مشکلات مربوط به سیستم دیفراست

سیستم برفک زدایی یا سیستم دیفراست و یا سیستم یخ زدایی به سیستمی گفته می شود که در آن یخ و برفک های روی اواپراتور توسط سنسور تشخیص داده شده و توسط المنت دستگاه آب می شود. آب حاصل از ذوب شدن این برفک ها از طریق لوله تخلیه( لوله درین) به داخل ظرف تخلیه که نزدیک کمپرسور قرار دارد هدایت می شود.

گرمایی که کمپرسور از خود تولید می کند، موجب تبخیر آب داخل ظرف تخلیه می گردد. از این رو علاوه بر تبخیر شدن آب، کمپرسور نیز خنک می شود‌. در این چرخه ترموفیوز وظیفه قطع و وصل کردن المنت را انجام می دهد.

یخ زدگی لوله درین و سوراخ درین

به دلیل نزدیک بودن لوله درین به قسمت فریزر و یا وجود مشکلاتی در سیستم دیفراست، ممکن است لوله و سوراخ درین دچار یخ زدگی شود و در نتیجه هنگامی که دیفرانست انجام می شود، آب از سوراخ و لوله درین رد نمی شود و آب داخل ناودان جمع شده و سبب سرریز شدن آن به داخل یخچال می شود. می توانید به راحتی یخ زدگی لوله تخلیه را با استفاده از آب داغ باز کنید.

سوراخ شدن لوله درین

اگر لوله درین یا همان لوله تخلیه دچار انسداد شود، باید انسداد آن را به وسیله یک سیم مفتولی و توسط جوش شیرین و آب گرم رفع کرد؛ اما ممکن است در حین انجام کار، لوله درین آسیب ببیند و یا سوراخ شود و باعث شود در زمان دیفراست، آب از ناحیه آسیب دیده خارج می شود و داخل یخچال می ریزد. درنتیجه باید لوله درین تعویض شود.

خرابی ناودان

جنس ناودان از گالوانیزه است. گاهی شاید این ورق به مرور زمان و بر اثر زنگ زدگی سوراخ شود. در نتیجه هنگامی که عمل دیفراست صورت می‌گیرد، آب در این ناودان جمع شده و مقداری از آب نشت می کند. این نشست آب به درون یخچال ریخته می شود که این امر باعث تجمع آب در یخچال خواهد شد. همچنین اگر ناودان دارای شیب نامناسبی باشد، سبب می شود که آب به داخل یخچال سر ریز شود.

آب شدن یخ پلاستافوم

در یخچال های نوفراست، پلاستافوم یک پوششی از جنس فوم است که وظیفه محافظت اواپراتور را برعهده دارد. این فوم می تواند آب را به خود جذب می‌کند و از آنجایی که پلاستوفوم در نزدیکی اواپراتور قرار می گیرد، سبب می شود تا آب تبدیل به یخ یا برفک شود و هنگامی که دستگاه به حالت دیفراست می رود، برفک و یخ روی پلاستوفوم آب می‌شود. و در صورتی که لوله تخلیه سوراخ شده باشد، این آب به داخل یخچال می ریزد.

نشت گاز مبرد

نشت گاز مبرد نیز می تواند، سبب جمع شدن آب کف طبقات یخچال شود. زمانی که گاز نشتی داشته باشد، دمای قسمت فریزر مطلوب نخواهد بود و این امر سبب می شود که دستگاه برای خنک کردن فریزر یکسره کار کند. یکسره کار کردن یخچال باعث برفک زدن می شود؛ در نتیجه زمانی که یخچال روی حالت دیفراست می رود، مجبور خواهد بود که حجم زیادی از یخ و برف را آب کند و از آنجایی که سوراخ درین یخ زده است، آب های موجود در این قسمت به داخل یخچال سرریز می شود.

نزدیک بودن لوله درین به قسمت فریزر

ممکن است گاهی به دلیل نزدیک بودن لوله درین به فریزر، جمع شدن آب در کف طبقات یخچال صورت بگیرد. به عبارتی اگر لوله درین ( لوله تخلیه) در فاصله نزدیک یخچال فریزر قرار بگیرد، هنگام تخلیه آب، آب یخ خواهد زد و باعث می شود تا آب درقسمت بالای درین سر ریز شود. در نتیجه برای برطرف کردن این مشکل باید روی لوله درین المنت نصب شود تا از یخ زدن آب در لوله تخلیه جلوگیری شود و یا در زمان یخ زدن آب، المنت یخ را ذوب کند.

همچنین می توان از روش دیگری نیز استفاده کرد برای این منظور باید؛ قسمتی از پشت یخچال را برید و لوله درین را از بدنه یخچال فریزر فاصله داد. لازم به ذکر است که این مشکل در واقع یک نقص در طراحی دستگاه به حساب می آید و برای برطرف کردن این مشکل حتما باید یک تکنسین متخصص، یخچال شما را مورد بررسی قرار دهد و نظر نهایی را بدهد.

نکات تکمیلی

  • قبل از هرگونه اقدام حتماً برای بررسی و تعمیر یخچال، دستگاه را از برق بکشید. در غیر این صورت از شاید برای آسیب جدی و جبران ناپذیری اتفاق بیفتد.
  • اگر تجربه و دانش و مهارت کافی در زمینه تعمیرات یخچال فریزر ندارید، هرگز اقدام به تعمیر آن نکنید و در اولین فرصت با مرکز تعمیراتو ۲۴ تماس بگیرید تا مشکل یخچال شما به خوبی برطرف شود.
  • باز کردن لوله تخلیه و بررسی آن، یک کار بسیار سخت و زمان بر می باشد و نیاز به تخصص دارد. در صورتی که تعمیر آن به خوبی انجام نشود، می توانند آسیب جدی به یخچال وارد کند.
    ایستاگرام تعمیراتو ۲۴، راهنمای شما هستیم که اگر لوازم خانگیتان خراب شد، غم به دلتان راه ندهید.
    ‎تعمیرات تخصصی / تامین قطعات اورجینال و ارسال
    می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و درخواست تکنسین جهت، بازدید و تعمیر یخچال نمایید.

دسته بندی ها

پربازدیدترین ها

نظرات

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

مطالب مرتبط